Altan upgrade – et kreativt DIY forslag til de tårnhøje tomatplanter

tomatspiral

Vi er ved at komme os oven på operation og dertilhørende postoperativ hængetræshygge, og hånden på hjertet så glæder jeg mig til at komme tilbage til normal hverdag igen. Det er godt to uger siden, jeg har været i skole, for jeg var jo også lige et smut i England ugen inden Lukas blev opereret, så blev han holdt hjemme nogle dage efterfølgende, og så var der Kristi Himmelfartsferie.

Nu er det pludselig meget længe siden, jeg har snakket med andre voksne mennesker. Helt ‘normal’ bliver hverdagen dog ikke, for jeg er studiemæssigt gået lidt i eksamensmode i og med, at der ikke er så mange undervisningsdage tilbage. Og så er det jo selvdisciplinen, den skal hives hjem på, og se dén kunne jeg skrive en hel roman om. Eller nærmere om alle de overspringshandlinger man kan gøre for at skubbe den lidt i baggrunden. Aldrig har det været så morsomt at rense toilet som under en eksamensperiode…

Men speaking of, når nu jeg alligevel tidligere i dag kunne konkludere at jeg (heller) ikke i dag ville få læst, besluttede jeg mig for at give altanen en lille upgrade. Sidste sommer var den første i vores nye bolig, og med morskabet og tilbageflytteriet til barndomsbyen er der åbenbart groet et havemenneske i mig. For lige pludselig synes jeg, det er ret skægt at få ting til at vokse eller rettere sagt: jeg finder stor succes og tilfredshed blot i kunsten i at holde planter i live! For nogen måske en simpel evne – for mig en bedrift. Sidste sommers forsøg med altanplanter var lidt en blandet fornøjelse. Jeg er novice med stort N, når det kommer til at lege havemenneske, og således stod jeg sidste år og plantede agurker og tomater i altankasser – I ved, dem der hænger ud over gelænderet. Og det var endda efter jeg havde forhørt mig hos ekspedienterne i Plantorama. Men åbenbart skulle det vise sig, at tomat- og agurkeplanter er sådan nogle, der snor sig om ting og kan blive et par meter høje. How the fuck should I know! Ikke just altankassevenligt! Men trods den skidte start formåede jeg alligevel den sommer at kunne indtage omtrent tre hjemmedyrkede agurker og et par håndfulde tomater. Men ja, dårlig altankunst og ærlig talt også dårlig rådgivning fra min lokale plantepusher.

plantebord

Det skal ikke ske igen i år!

Derfor måtte jeg lægge den kreative hjerne i blød, for jeg ville så gerne have tomater igen i år. De smager altså bare helt enormt godt og hjemmedyrket! Min løsning kan du se på billederne. Jeg genbrugte tomatspiralerne fra sidste år, og nu er de monteret i vores overdække og så fandt jeg det fineste plantebord i et ret sejt, råt look. Det stod der og gloede på mig som sendt fra himlen, og som var det lavet til mit lille altanhjørne 😊 Om lortet så vil gro, det må tiden jo vise, hahah!

tomatplanter

P.S. Husk, at du indtil 5. juni kan blive den heldige vinder af et gavekort på 500 kr. til Hunkemøller!
Se bare her ✌🏾

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen