BABYINDKØB: Hvad skal man bruge de første 18 måneder?

babyindkøb

Jeg er overhovedet ikke ekspert, men hvem er også det, når det kommer til forsøget på at give en generel guide til børnelivet? Alle børn er forskellige, og ligeså er deres mødre (og fædre). Betragt derfor dette som mine personlige erfaringer med det kæmpe lager af babygrej, vi efterhånden har fået støvet sammen herhjemme.

Det her er ikke en komplet liste. Langt fra, hahah. Åh, hvis man kunne nøjes med ni produkter til bebsen. Der er helt klart need to have produkter og nice to have, når det kommer til babyshopping, og det kan være mega svært at navigere rundt i, når man er debutant og ovenikøbet den eneste i venindekredsen, der har barn. Disse ni produkter er lige en håndfuld af dem, jeg kunne komme på, som vi har haft særlig glæde af det første halvandet år efter Lukas’s tilblivelse. Altså selvfølgelig udover stofbleer, bleer og den slags, ikke?

  1. IKEAS PLASTICTALLERKENER – Endnu engang bra gjort Sverige. En tallerken er vel en tallerken, eller? Åbenbart ikke. De her kan komme i mikrobølgeovnen, og efter længerede tids research så er det åbenbart mere end man kan sige om de flotte, fancy (og dyre) modeller i bambus og melamin der er at finde hos de store kæder. Så er du (også) en mor, der holder af at servere frysefrikadeller, som bare lige skal have en tur i vidunderopfindelsen mikrobølgeovnen, så bliver du glad for disse SMASKA til 25 kr. for 3 stk.
  2. SUTTESNORE – Og dem findes der altså også nogle typer af. Vi har været særligt glade for udgaverne med hank frem for plasticringe, der skal krænges om sutten. Det kan måske være en snert mere bøvlet at montere suttesnor på sut, men til gengæld slipper du for at junior hiver plasticringen af sutten og bum, sutten er pist væk (hvilket trods alt er snorens funktion). Og de små poder skal altså ikke være særligt gamle, før de lærer sådan nogle tricks. Jeg hækler selv vores, og som altid kan du finde mine produkter på instagram (og du er altid velkommen til at sende mig en besked, hvis der er noget, du gerne vil have hæklet!)
  3. NAVNESUTTER – Kan synes overflødigt, men i hverdagen fungerer det sgu bare ret godt, at man er sikker på at få juniors sut med hjem og ikke lille Jens-Peters, som tilfældigvis har én magen til. Vi var været glade for bestilling herfra, og jeg tror faktisk, det er tid til en refill snarest. Læs desuden en mere detaljeret anmeldelse her.
  4. BABYNESTDenne her var jeg særligt glad for på hospitalet (note to premature moms). Typisk kommer de små jo hjem omkring termin – og inden da er den måske ikke så nødvendig – men gør de ikke, så kan det godt være lidt svært at stimulere og underholde en vågen og tilstedeværende baby, der ligger i sin vugge med slanger og diverse indgange. Det fungerede ret godt for os, at jeg tog Lukas over i min seng i hans babynest, så der alligevel var nogenlunde styr på slangerne og han ikke kunne ligge og karte rundt. Det var hyggeligt, at man på den måde kunne ligge “i ske”, men til gengæld fyldte han og den også hele min seng, som I kan se. Vores er fra Done By Deer.
  5. BABYALARM – Vi var faktisk en rum tid om at anskaffe os sådan en. Det er nok det, min kæreste har set sig mest sur på i verden af babygrej, og derfor var det også udgangspunktet, at vi ikke behøvede sådan en. Men så begyndte vi (læs: Lukas og jeg – det var jo mig der var på barsel) at komme mere og mere ud, og da vi flyttede herop til Hillerød, og han ikke sov på terassen, kunne jeg bare ikke se, hvordan jeg skulle kunne holde øje med en dreng, jeg hverken kunne se eller høre. Så det gav lidt sig selv, men vi har været gode til ikke at overbruge den. Man finder jo hurtigt ud af, at de små pus kan nå at sige mange lyde i løbet af sådan en lur udenfor, og hvis man skal hoppe og springe hver gang, de giver et piv, så kan man ikke nyde de få timers babyfri, man har om dagen. Jeg støvsugede diverse brugtplatforme for at købe en aflagt, men de var ikke til at opstøve. Der var rift om dem. Vi endte med en BC-5800D fra Neonate og den har fungeret upåklageligt. Batteriet holder super længe, og der er hverken for lidt eller meget støj på linjen.
  6. IKEAS TUDEKOP – Tænk at den allerbedste kop, vi har fundet os, skulle vise sig at være fra den svenske møbelhelt. 16 kr. – lige til at overkomme. Vi var et stykke tid om at smide flasken, fordi Lukas let kløjedes i væsker. Og i denne model er hullerne i låget så små, at 1) væsken ikke nær så nemt ryger ud, når bassen vender koppen på hovedet og 2) han selv skal “suge” det ud – lidt ligesom sutteflasken. Vi har allieret os med en god håndfuld af BöRJA, og de tåler både opvaskemaskine og mikrobølgeovn.
  7. OTRIBABY NÆSESUG – Denne her satan har virkelig reddet os gang på gang. Den består af aspiratordelen og engangsfiltrene, begge købes separat. Men bedst som man tror, at et næsesug vel for filan bare er et næsesug, så kan man godt tro om igen. Vi har også prøvet denne her, og den fungerer på ingen måde. I hvert fald ikke på Lukas’ næseanatomi, hahah.
  8. PUSLETASKE FRA CAMA COPENHAGEN – Det var lidt et sats, for hvor meget erfaring har man lige med pusletasker, når man er første mand kvinde på pinden til at få børn? Men den lød jo smart, den fold-ud model, og jeg må bare sige: den har klart har været på top 3. Den er “slasket” men alligevel inddelt med rum. Du kan altså holde en struktur på indholdet, mens der alligevel altid er plads til at klemme en xylofon eller natbamse ned. Materialet er ikke for stift nemlig, så den former sig nemt. Og så er der selvfølgelig den helt oplagte feature: du kan skifte bebs, hvorend du er! Det er jo praktisk talt en pusleplads, du har med rundt og dét er bare smart, når der er fire mødre i kø foran dig til toilettet, eller når du må holde ind på en rasteplads og kun har kølerhjelmen at gøre godt med.
  9. ODDER BARNEVOGN – Gosh, jeg kan selv huske, hvordan jeg googlede nettet tyndt for at finde pros and cons i det kæmpe marked af barnevogne, der er at finde. Hvad kan de dog, de der populære mærker, som de andre ikke kan? Og er det så nødvendigt? Skal det overhovedet være en barnevogn, hvad med blot en kombivogn? Og hvad med alt det udstyr, man kan tilkøbe? Well, der er jo faktisk stof nok til et helt indlæg for sig, kan jeg godt se. Er der nogen kommende mødre, der kunne være interesseret i sådan et skriv? Vi har været meget glade for vores model, og jeg vil gerne uddybe senere.

OG SÅ DE OVERFLØDIGE: Bæreselen investerede jeg i splinterny og ubrugt, men Lukas har sgu aldrig rigtig været en bære-/viklebaby. Han gider det ikke, han skal sgu selv ud og opleve verden. Vores er fra Stokke, og den har været super nem og komfortabel at bruge trods alt. Et tip kunne være at låne og afprøve fra én af din veninder. I disse #babywearing tider skal det sgu nok være muligt at opstøve sådan en. Det samme gælder en Nature Swing – jeg lånte én af min træningsmakker, fordi vi havde en periode, hvor Lukas ikke var til at putte til middagslure. Og jeg har kun kunnet fornemme hyldester til svinggyngen, men den virkede sgu aldrig rigtig for os. Igen – jeg tror, han følte sig for puttet. For pakket.

I forlængelse af det med at sove, kan jeg også kun konkludere, at vi fra start har fået købt for varme dyner. Alt for varme. Der, hvor jeg var ude på dynehøst (Jysk hvis du skulle spørge fra nogen), havde de kun én model, hvilket jeg tog som et: jamen så er det jo afgjort. Det er det så bestemt ikke, for vi har alle dage haft en baby med et godt kredsløb (læs: ganske lun!), og han har til tider været svær at putte ordentlig, fordi han nemt kom til at svede.

Så er der hele hypen omkring beroligende musik/lyde/meditation til, når lille blop skal sove. Det er ikke noget, vi har haft gavn af. På nær hospitalstiden med konstante biplyde har Lukas altid sovet (bedst) i et helt mørklagt rum med lukket dør uden hverken musikuroer, nattelamper eller lignende. Til stor ærgrelse for mor og hendes pæne natlamper, som overhovedet ikke bliver brugt, hahah.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen