Min fødselsberetning – del 1

21556148_10154817534196905_2061135058_o

// Fredag aften på Hotel Bella Sky //

Påbegyndt 14. juli 2017

Dengang jeg blev gravid, var det dér med at skrive sin fødselsberetning lidt noget fis, syntes jeg. Jeg mener.. jeg har læst et par stykker og synes altid, indholdet er lidt det samme: vandet går, veer, indlæggelse, ventetid, flere veer, smertestillende, måske en epidural, baby, lykke, træthed, udskrivelse. Jeg både troede og håbede, at min egen fødsel ville forløbe lige sådan, så hvad specielt var der at skrive ned? Selv i tilfælde af, at min fødsel havde været ganske normal, tror jeg alligevel, trangen til at gengive forløbet havde været det. Dels til brug for senere genlæsning, dels for den gode, mentale proces’ skyld. Som sagt: jeg fordøjer bedst gennem skriverier.

Fredag d. 20. maj er Jonatan og jeg på hotelophold på Bella Sky. Min fødselsdagsgave skal indløses med middag, spa og hele molevitten. Det er ret lunt, men også lidt blæsende. Timerne forinden har jeg været forbi en gammel klassekammerat, der netop har fået tvillinger, og jeg sidder med en baby i den ene arm og en what the fuck to do følelse i den anden – lykkelig uvidende om, at jeg snart kan tilføje endnu en titel til CV’et. På hotellet står vi i en ret træls kø til check-in, da kvinden foran os vender sig og beder os komme foran, fordi ”det er så hårdt at stå op, når man er gravid”. Jeg er HØJ af lykke! Det er første gang, at fremmede kommenter på min mave, og selvom jeg har en løs sommerkjole på, kan jeg åbenbart ikke snyde nogen – man kan altså se bulen. Det er ikke mange uger siden, jeg først er begyndt at mærke liv, og fra en god vinkel synes jeg egentlig stadig, jeg kan argumentere for, at min mave ser mere oppustet end gravid ud. Det er fantastisk, når andre først spotter, du er gravid – graviditetsfølelsen går fra surrealistisk og fjern til forstærket og virkeliggjort, og du kan spejle, den glæde du selv føler, i dem.

Vi har en god aften med både 5-retters og (alkoholfri) vin, glæde, snak om fremtiden, baby og drømme samt det liv, vi går imøde. Vi går i seng trætte og forelskede.

Lørdag morgen vågner jeg, har lidt ondt i maven og er sådan generelt lidt skidtmads. Den dér menstruationsagtige måde med lidt jag i underlivet. Jeg har også rimelig dårlig mave og må runde toilettet flere gange. Vi spiser brunch og skal ned i spaen, for det er jo en del af gaven. Mon ikke det varme vand kan lindre lidt? Jeg nød det sgu aldrig rigtig, ærligt talt, men det er Jonatans fødselsdagsgave, som han jo også selv har glædet sig til at indløse, så jeg trækker den lidt. Der er dog også lige den ekstra detalje, at familien og vennerne på daværende tidspunkt er i færd med at line op til mit babyshower derhjemme – det er selvfølgelig ikke noget, jeg skulle vide, men en massagekunde havde fået talt over sig i et afslappet moment (det må være cadeau til mig!) nogle dage forinden. Midt dér i det varme vand går jeg til bekendelse og fortæller, at jeg godt ved, hvad der venter mig derhjemme, men om vi ikke lige skal ringe til lægen på vej i bilen. Bare fordi.

Så vi ringer. Fortæller om jag og dårlig mave, og han beder mig kontakte fødestedet. Er det nu også nødvendigt? Det sidste, jeg orker, er at køre til Herlev, sidde i ventekø nogle timer, blive undersøgt for så at blive sendt hjem igen og misse mit eget babyshower. Men jeg synes, de der jag bliver lidt værre og kommer med ret hyppige mellemrum nu, så vi kører afsted. Hvor er Herlevs fødemodtagelse overhovedet?

Vidste jeg det var veer? Hmm, jeg havde ingen idé om, hvordan sådan nogle skal føles, men jeg husker at være ret bevidst om at beskrive dem som ’jag’ og ’menstruationssmerter’ fremfor at bruge ordet ’veer’. Det kunne jo ikke være veer, jeg var kun i uge 25+2, og misdannelsesscanningen var netop overstået med så fint et resultat. Måske jeg vidste det ubevidst?

Klokken er vel 13-14 på dette tidspunkt, for det er lige deromkring, babyshoweret skal til at starte. På afdelingen tager de en urinprøve, og vi får lov at sidde og vente – præcis som forudset. Der kommer en meget højgravid kvinde vraltende, prustende med kraftige veer, og jeg husker at føle mig så malplaceret, fordi hun tydeligvis er ved at gå i fødsel, mens jeg går rundt med mine små jag. Godt nok bliver de værre og flere på den halve time, vi må vente, og jeg trænger efterhånden til at ligge ned. Kvinden forsvinder selvfølgelig ret hurtigt, og jeg bander hende langt væk for at komme foran mig i køen. Endelig er der en ung fyr, der gelejder os ind i et undersøgelsesrum, og jeg lægger mig på briksen. Aaaaaah, tiltrængt! Der kommer en jordemoder ret hurtigt. Min urinprøve er fin, men hun vil gerne undersøge mig forneden med en scanner. Jeg husker ikke præcist, hvad hun siger, men hun virker en smule anspændt. I ved, forsøget på at skabe en casual det-er-sikkert-ingenting stemning, der ender med et kropssprog, der fortæller noget helt andet. Hun nævner noget med, at min livmoderhals ser kort ud, at hun ikke vil undersøge mig længere oppe (i frygt for at fremprovokere vandafgang), men at det godt kunne ligne, at jeg er på vej i fødsel. Så forlader hun rummet for at finde en læge, og jeg ligger dér og kukkelurer. Kigger på Jonatan, ingen af os siger så meget. Jeg mindes at være lidt bange, men samtidig have følelsen af, at det hele er én stor joke. En misforståelse. Tingene skal nok løse sig, jeg er jo kun GA 25+3! Så begynder jeg at kaste op.

Fortsættelse følger…

7 kommentarer til “Min fødselsberetning – del 1”

 1. Hej Nina. Jeg kender dig egentlig ikke, men her til aften faldt jeg over din profil på Instagram. Nu har jeg læst alle dine indlæg her på bloggen, ja det ene tog det andet og jeg måtte lige have hele historien med. Hold op et barsk liv i lever og hvor må det være hårdt. Det gav mig en klump i halsen at læse med, men hvor er det et fint og beskrivende sprog du skriver i. Det går lige i mit moderhjerte og samtidig minder det mig om hvor priviligeret man er når graviditet og fødsel går helt efter bogen.
  Tak for lige at minde mig selv om det!
  Jeg håber at du får den Gucci taske du drømmer om 😉 Men mest af alt håber jeg selvfølgelig det bedste for jer og jeres søn i fremtiden.
  Mange hilsner
  Cecilie Mor til Theo 1 år

 2. Pingback: Min fødselsberetning – del 2 – ninaneerdal

 3. Pingback: Min fødselsberetning – del 3 – ninaneerdal

 4. Pingback: Min fødselsberetning - del 3 - Nina Neerdal

 5. Pingback: Min fødselsberetning - del 2 - Nina Neerdal

 6. Pingback: 24 måneder, 3 operationer, 5 gange narkose - Nina Neerdal

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen