OPSKRIFT: Enchiladas – småspicy men smagsfulde

P1070014

Så er der enchiladas på programmet. Opskriften er hjemmestrikket, for jeg skulle have brugt en masse rester (klassisk!). Men det var satme lækkert! Jeg synes desværre, at en ellers god smagsoplevelse ofte drukner i chiliens nærvær, og også derfor er jeg ikke altid fuldstændig solgt til chili i min madlavning. Men denne her har jeg sgu formået at ramme ret godt, hvis jeg selv skal sige det. Den vil nok få én chili ud af fire, hvis vi skal gøre, som de gør på restauranterne – altså måle styrken af retten.

Jeg har længe villet forsøge mig med enchiladas, og i dag blev det så – efter jeg fandt inspiration til sovsen her. Mine blev bare ikke helt så flotte 😉

Mængde: 6 ruller

Ingredienser

Tomatsauce

  • 1 lille bøtte tomatpure
  • 1,5 dl oksekødsbouillon
  • 3 spsk mel
  • 1 tsk hvid balsamico
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 tsk chilipulver
  • 1 fed hvidløg
  • 1/4 tsk oregano
  • 1/4 tsk salt
  • 1/8 tsk kanel

Enchiladaruller

  • 7 stk. tortillapandekager
  • 500 g hakket oksekød
  • 1 revet bagekartoffel
  • 1 squash skåret i tern
  • 1 lille, finthakket rødløg
  • 2 håndfulde finthakket rødkål
  • 10 “klumper” frossen spinat
  • 2 dl frosne majs
  • 6 stk. af de skiveskårne grønne chilier på glas – hak dem fint
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 tsk chilipulver
  • 1/2 ps. cheddarost
  • 1 bdt. koriander
  • 3 stk. avocado

Fremgangsmåde

  • Start med at stege kødet med hvidløg og chilipulver
  • Tilsæt spinatklumperne, majs, squash, kartoffelstrimler og de hakkede chilier
  • Tag blandingen af varmen og ibland rødløg og rødkål
  • Nu skal der rulles! Fordel fyldet i de 6 tortillapandekager og put dem i et ildfast fast med bagepapir i bunden
  • Hæld sovsen udover og drys med cheddar
  • Bag rullerne i ovnen ca. 10 min. på 200 grader varmluft
  • Pynt med avocado i skiver og plukket koriander

Velbekommen!

P1070015

P1070017

1 comment / Add your comment below

Skriv et svar