Om perspektiver, opvaskemaskiner og taskedilemmaer

IMG_5442

Jeg har det sgu ret godt! Det slog mig lige her på cykelturen hjemad fra Nørrebro. En cykeltur, der ellers normalt lige kridter de trælse ting omkring København op, for fodgængere, cyklister og skrald på gaderne er en sikker vinder, hvis man skal pisse mig af. Og det kan man åbenbart dagligt, for det lader til, at lige meget hvor jeg skal hen ender jeg altid med at cykle op af Frederikssundsvej. MEN I DAG er jeg tilsyneladende mere tolerant.

Jeg har det faktisk ret godt. På den der “jeg er jo ret priviligeret”-måde. Og selvfølgelig ved jeg det godt inderst inde, for man kan jo ikke rigtig tillade sig at brokke sig, når man bor i Danmark. Men I ved, det er rart, når man ligesom også føler den!

Ugen har på sin vis sat tingene i perspektiv for mig nogle gange nu. Dels havde jeg forleden færdigspist en delikat aftensmad – menuen stod på havregryn med mælk – og så magtede jeg sgu ikke lige at skylle tallerkenen af og sætte den i opperen. Der skulle jo skylles af (!) – I ved, med vand og børste – men sørme om maskinen ikke også først skulle tømmes (!!). Priviligeret brokkehovede? I think so. Jeg kan ved nærmere eftertanke godt komme på andre ting, jeg hader mere, end at sætte service i en maskine, som gør arbejdet for mig….

Så var der jo også lige de her tre tasker, jeg bestilte hjem fra nettet, for jeg havde ikke kunnet beslutte mig ud fra billederne på hjemmesiden. Da de så kom med posten viste det sig, at de alle var lige smukke, og mit forfærdelig dilemma forblev – hvis ikke endnu mere – forfærdeligt. What to do? Jeg hentede hjælp fra søster, som også skulle vise sig at være dén, der satte tingene lidt i perspektiv for mig (men også dén, der bare forstår). Samtalen forløb noget ala:

Mig: (vedhæfter billede af taskerne) Nu har jeg set dem i virkeligheden og jeg kan stadig ikke beslutte mig!! *Indsæt diverse frustrerede smileys*

Søster: Vi har det sgu godt, hvis det her, er de største problemer vi døjer med.

Mig: True!

Søster: Men jeg kender det så godt. Og du ved også godt inderst inde, hvad for én, der lige er lidt pænere end de andre to, hvis du tænker dig om.

Åh, Søs. Jeg elsker, at jeg ikke skal deale med så store problemer alene.

Og nu sidder jeg så her på terrassen og føler trang til, at sige noget om perspektiver. I mens jeg drikker mit hjemmelavede danskvand, for ja, så priviligerede har vi også været, at vi har arvet en aqvia-maskine fra onkel Bent. Har min egen terrasse at dovne på, og så kan det godt være solen allerede forsvinder klokken 15, men pyt – den kommer nok igen i morgen. Og lige nu er mit største problem, at jeg ikke ved, hvilket billede, jeg skal smide op sammen med indlægget, så kan vi ikke godt konkludere, at jeg alt i alt har jeg det pretty awesome?

Skriv et svar