Børnefavoritter #2 Cremet risotto med selleri

Kan man servere risotto lavet på hvidvin til baby?

Jeg måtte lige sikre mig ved at google, hvad kyndige mente om den slags, og kyndige eller ej – jeg fandt da ud af, at jeg i så fald ikke ville være den eneste så. Men at alkoholen bliver kogt ud af retten.

Så jeg turde godt, for så vild, som jeg er med den risotto, bare halvt så vild måtte Lukas da være! Og det var han altså også. Måske din familie også er lige så store fans? Tip: i stedet for kylling, kan man også bruge bacon eller stegt parmaskinke. OGSÅ meget lækkert!

OPSKRIFT: Cremet risotto med selleri

INGREDIENSER

  • 2-3 dL grødris
  • 7 dL hvidvin (jeg bruger bare den billigste pap fra netto)
  • 1,25 L bouillonvand – lavet på 2 grøntsagsterninger
  • 3-4 stilke bladselleri
  • 1 løg
  • 450 g kylling skåret i tern
  • 150 g revet parmesan
  • 250 g champignon
  • Til pynt: persille og citronsaft

FREMGANGSMÅDE

  1. Hak dine grøntsager. Jo finere, des større chance for, at junior vil spise det
  2. Steg løg og selleri på en varm pande med lidt fedtstof
  3. Tilføj grødris og steg et par minutter
  4. Hæld over med hvidvin, så al fyld er dækket. Retten skal simre godt fra nu af
  5. Rør løbende rundt og tilsæt mere hvidvin når væsken fordamper
  6. Når al hvidvinen er brugt tilsættes bouillonvandet i stedet – løbende så fyldet er dækket af væske. Rør løbende, så det ikke brænder på
  7. Steg i mellemtiden kylling og champignon på en anden pande
  8. Når grødrisene har en konsistens, du er tilfreds med, tilsættes parmesanen. Smag til løbende. Jeg kan godt lide min risotto fed og cremet, men du kan sagtens nøjes med mindre parmesan
  9. Bland til slut kylling og champignon i.
  10. Server med persille og citron på toppen

Velbekommen! 🍴

Skriv et svar