Børnefavoritter #1 Verdens bedste kødsovs

Det bliver mere og mere junior herhjemme, der sætter dagsordenen for, hvad der er på menuen til spisetiderne. Man gider jo ikke stå i køkkenet mere end højst nødvendigt, og jeg gider slet ikke lave én ret til junior og en anden til os andre. Og således endte jeg forleden med at spise pølse, nudler og ketchup til frokost 😆. Ak ja, når livet giver dig ketchup…

Anyway, denne her kødsovs er et kæmpe hit herhjemme – den har været et stort hit i familien Neerdal længe inden Lukas’ tilblivelse, og derfor er det bare herligt, at han nu også kan lide den. Personligt synes jeg, den er så lækker og anderledes, fordi den ikke er så våd som andre kødsovser ofte er – væske som tit bare er “fyld” og egentlig kun smager af vand. Der er kun tomatpuré i, ingen dåsetomater, det må være hemmeligheden bag den 😊 Jeg serverer den ret tit, dels fordi jeg ved den duer, dels fordi min fantasi åbenbart ikke rækker så langt. Har I børnefavoritter hjemme hos jer? HIT ME, jeg mangler inspiration!

OPSKRIFT: Verdens bedste kødsovs

INGREDIENSER

  • Fuldkornspasta eller -spaghetti
  • 1 kg hakket oksekød
  • 500 g champignon
  • 3 store gulerødder
  • 2 store løg
  • 4 fed hvidløg
  • Et halvt bundt bladselleri
  • 2-3 store dåser tomatpuré
  • 2 bouillonterninger (jeg bruger grøntsags-)
  • Parmesan til at drysse toppen
  • Nemt, hurtigt tilbehør: f.eks. grønne bønner eller et kogt broccoli

FREMGANGSMÅDE

  1. Hak alle dine grøntsager på nær gulerødderne – de skal rives. Jo finere, des større chance for at junior vil spise det (er min erfaring)
  2. Kog spaghettien
  3. Steg løg og hvidløg gyldent i en gryde og tilsæt kødet
  4. Steg champignon på en anden pande
  5. Tilsæt bladselleri til kødet, og lad simre nogle minutter
  6. Hæld de stegte champignon i gryden, og lad bouillonterningerne simre. Er retten meget tør, kan du med fordel lade bouillonterningerne opløse i lidt kogt vand inden
  7. Tilsæt tomatpuré, og lad simre et par minutter
  8. Bland til sidst de revne gulerødder i blandingen
  9. Servér med parmesan på toppen

Velbekommen 🍴

Skriv et svar